AlbanianArabicBulgarianChinese (Simplified)CroatianCzechDanishDutchEnglishFilipinoFrenchGermanGreekItalianJapaneseKoreanLatinLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkish
AlbanianArabicBulgarianChinese (Simplified)CroatianCzechDanishDutchEnglishFilipinoFrenchGermanGreekItalianJapaneseKoreanLatinLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkish

9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Τοποθεσία
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Ημερομηνία:
29/08/2022
Τιμή
540€
29/8-6/9

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΧΙΟ

Αναχώρηση από το γραφείο μας 15.00 μ.μ. και μέσω Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι στις 20.00 μ.μ. για Χίο. Φθάνουμε στη Χίο στις 04.00 π.μ.  (Διανυκτέρευση εν πλω)

2η  ΗΜΕΡΑ : ΧΙΟ-ΤΣΕΣΜΕΝ-ΑΙΒΑΛΙ-ΕΦΕΣΣΟ-ΣΜΥΡΝΗ

Το πρωί θα πάρουμε το καράβι στις 08.00 π.μ. από  Χίο για Τσεσμέν. Αφού τελειώσουμε με τις τελωνιακές διαδικασίες θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε για Έφεσσο. Η πρώτη μας επίσκεψη στα Παράλια Τουρκίας θα ξεκινήσει από το σπίτι της Παναγίας στην Έφεσο όπου σύμφωνα με μια εκδοχή η Θεοτόκος έζησε τα τελευταία της χρόνια. Έπειτα αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου όπου δια μέσου της οδού των Κουριτών βλέπουμε τους δημόσιους χώρους της αρχαίας πολιτείας όπου εξέχουσα θέση κατέχουν η βιβλιοθήκη του Κέλσου και το θέατρο της Εφέσου καθώς επίσης αρχαίοι ναοί, η δημόσια αγορά και οι κατοικίες των πλουσίων. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αποτραβήχτηκε στην κορυφή του λόφου όπου συνέγραψε το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο. Ο λόφος αποτέλεσε σημαντικό προσκύνημα και εκεί αρχικά χτίστηκε μια εκκλησία από τον Μεγάλο Κων/νο η οποία αντικαταστάθηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα με τη μεγαλοπρεπή Βασιλική, τα υπολείμματα της οποίας θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για Αιβαλί, την πατρίδα του πασίγνωστου Ηλία Βενέζη και του Φώτη Κόντογλου, τις Κυδωνιές (Αιβαλί) και τα πανέμορφα, γραφικά Μοσχονήσια των Κυδωνιών όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά την επιβλητική Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Ταξιάρχη καθώς επίσης και τα πανέμορφα Ελληνικά Αρχοντικά τα οποία μέχρι και σήμερα καταμαρτυρούν την ιστορία των περήφανων ελληνικών πληθυσμών των νησιών. Εφόσον ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στα Μοσχονήσια θα περιηγηθούμε στην πόλη των Κυδωνιών με το περίφημο γραφικό της λιμάνι, τα γραφικά δρομάκια με τα χαρακτηριστικά Ελληνικά Αρχοντικά και σχολεία καθώς επίσης και τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για αγορές, για φαγητό καθώς επίσης και για το παραδοσιακό [ Ρακακί] στα παραδοσιακά ταβερνάκια της παραλίας. Μετά θα πάρουμε το δρόμο για Σμύρνη, απογευματινή βόλτα στη πόλη. Ξενοδοχείο-δείπνο-διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ-ΙΕΡΑΠΟΛΗ-ΙΚΟΝΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Ιεράπολη (Παμούκαλε). Η θέση της πάνω σε λόφο με περίφημη θέα, η έκταση και η αξιόλογη κατάσταση των μνημείων της, αλλά κυρίως η συνύπαρξή της με τις περίφημες θερμές πηγές του Παμούκαλε, της έχουν δώσει εξέχουσα θέση στον τουρισμό της Τουρκίας. Συνεχίζουμε για Ικόνιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο-δείπνο-διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΙΚΟΝΙΟ ( ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ) – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την αγιοτόκος πρωτεύουσα της Λυκαονίας, το Ικόνιο. Το Ικόνιο της Μικράς Ασίας υπήρξε σημαντικό κέντρο του μικρασιατικού ελληνισμού και αποτελούσε πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αγιολογικά, η περιοχή του Ικονίου έχει σημαντική θέση καθώς αποτελεί την πατρίδα πλήθους μαρτύρων όπως η αγία Θέκλα , που πίστεψε στο Χριστό μετά το κήρυγμα του αποστόλου Παύλου στο Ικόνιο και υπήρξε γυναίκα πρωτομάρτυρας και ισαπόστολος. Επίσης στην περιοχή βρισκόταν το φημισμένο μοναστηριακό συγκρότημα του τοπικού αγίου Χαρίτωνος. Οι μουσουλμάνοι θεωρούσαν και αυτοί τον τόπο ιερό και ήταν σύνηθες το φαινόμενο να προσέρχονται εκεί για να προσευχηθούν και να συζητήσουν με τους Έλληνες μοναχούς. Ακόμα και το τάγμα των δερβίσηδων που έχει έδρα το Ικόνιο, με την ευλάβεια και τις αξίες που το διακατέχει, δεν αφήνει αμφιβολία πως επηρεάστηκε από τον έντονο χριστιανικό χαρακτήρα της περιοχής. Συνεχίζοντας, αναχώρηση για Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο-δείπνο-διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Προκόπι. Το Προκόπι (Ουργκιούπ) είναι οικισμός στην Κεντρική Μικρά Ασία, χτισμένος πάνω σε οροπέδιο, αμφιθεατρικά πάνω σε δύο μεγάλους βράχους. Περιήγηση σε ενα αλτρουιστικό πανόραμα που αποτελείται απο πωρόλιθους, αρχαίους οικισμούς και φαράγγια.  Αγιολογικά αποκαλείται και ιερός τόπος καθώς εκεί έζησε και ” κοιμήθηκε” ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Συνεχίζουμε για Γκόρεμε, ένα ηφαιστειακό τοπίο με βραχώδεις ηφαιστειογενείς σχηματισμούς. Θα περιηγηθούμε μέσα σε μια κοιλάδα γεμάτη από υπόγεια περάσματα μέσα στα βράχια, μοναστήρια και εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Βασιλείου του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας και πολλές άλλες ακόμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο-δείπνο-διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Κων/πολη. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση- διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την μεγάλη ξενάγηση μας στη Βασιλεύουσα. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΑΝΑΡΙ), όπου και θα κάνουμε το ευλαβικό μας προσκύνημα στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας. Επόμενη στάση μας στην Παναγία των Βλαχερνών, στη μονή που για πρώτη φορά ψάλλει ο Ακάθιστος ύμνος. Τα βυζαντινά Θεοδοσιανά τείχη, τα χερσαία και τα θαλάσσια θα μας εντυπωσιάσουν καθώς θα πηγαίνουμε για τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής ,το Μπαλουκλί, όπως αλλιώς λέγεται, για να προσκυνήσουμε τους τάφους των Πατριαρχών και στο Άγιασμα. Η Αγία Σοφία του Ιουστινιανού, ο Ιππόδρομος, το Μπλε Τζαμί, το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ , θα επικεντρώσουν κυρίως το ενδιαφέρον μας στη σημερινή μας ξενάγηση. Το απόγευμα ελεύθερο για να επισκεφθείτε την περίφημη κλειστή αγορά – το Καπαλί Τσαρσί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ διασκεδάστε σε οριεντάλ πρόγραμμα ( Χανουμάκια, προαιρετική συμμετοχή.) Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την Κων/πολη για την Ελλάδα, έχοντας ζωντανές στη μνήμη μας τις υπέροχες μέρες που περάσαμε. Θα σταματήσουμε και πάλι για λίγο στην πόλη της Ραιδεστού για έναν καφέ, περνώντας τον δρόμο για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα όπου μετά τον σχετικό έλεγχο, φτάνουμε στο ξενοδοχείο στη Ξάνθη το απόγευμα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη παλιά πόλη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Λεπτομέρειες

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ :  540 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : 180 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΙΟ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ)
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΧΙΟΥ-ΤΣΕΣΜΕΝ
 • ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( 1 ΣΜΥΡΝΗ-1 ΙΚΟΝΙΟ-2 ΠΡΟΚΟΠΙ) ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΔΕΙΠΝΟ) ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4 ****
 • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 **** ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ)
 • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3*** ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 • ΣΥΝΟΔΟΣ-ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
 • ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
 • Α.Π.Υ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ-ΜΟΥΣΕΙΑ.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑΣ:  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ // ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 65 ΕΥΡΩ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

Με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών και της φιλοξενίας κατέχουμε κυρίαρχη θέση στην ταξιδιωτική αγορά της πόλης και προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας στην Kavallieratos Tours θα βρείτε τα πιο ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Άλλες Εκδρομές:

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

            10-16/8 1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Αναχώρηση από την πόλη μας στις 6:00 δια μέσω Ιόνιας-Εγνατίας-διέλευση συνόρων Σκοπίων-Σερβίας και ενδιάμεσων στάσεων,

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

18-21/8 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1η ήμερα:  ΠΑΤΡΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Αναχώρηση στις 06.00 π.μ. από το γραφείο μας,  μέσω Ιονίας Οδού με στάση για καφέ στο ύψος των Ιωαννίνων. Συνεχίζουμε