AlbanianArabicBulgarianChinese (Simplified)CroatianCzechDanishDutchEnglishFilipinoFrenchGermanGreekItalianJapaneseKoreanLatinLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkish
AlbanianArabicBulgarianChinese (Simplified)CroatianCzechDanishDutchEnglishFilipinoFrenchGermanGreekItalianJapaneseKoreanLatinLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkish

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Τοποθεσία
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ημερομηνία:
18/10/2022
Τιμή
1200€

18-23/10/2022

Παρακάτω θα βρείτε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα επίσκεψης της μοναδικής αυτής χώρας το οποίο έρχεται σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας με πιστοποιημένο γραφείο εισερχόμενων τουριστών του υπουργείου τουρισμού της Ιορδανίας. Καλύπτει όλες τις θρησκευτικές-ιστορικές-πολιτιστικές γωνίες αξιοθέατων της χώρας αλλά και τις ιδιαίτερες γαστρονομικές και καλλιτεχνικές απολαύσεις.

1 ημέρα
Μεταφορά στο Ελευθέριος Βενιζέλος και απ’ ευθείας πτήση για Αμμάν διάρκειας 2 ωρών.
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας (διάρκεια 55 λεπτά) –τακτοποίηση –γεύμα –ελεύθερος χρόνος.
2 ημέρα
 Ξεκινάμε κάνοντας τον γύρο της πρωτεύουσας με την τεράστια ιστορία παρουσίας από διαφόρους πολιτισμούς στην διάρκεια των αιώνων το Αμμάν όπου θα επισκεφτούμε την ακρόπολη με διασωθέντα κτίρια της Βυζαντινής(εκκλησία 6 ου αιώνα) Ρωμαϊκής(τέμπλο του Ηρακλή) περιόδου αλλά και το παλάτι των Ομαγιαδων. Το αρχαιολογικό μουσείο κτίστηκε το 1951 πάνω στον λόφο L περιέχοντας τεράστια ευρήματα όλων των πολιτισμών και ολοκληρώνουμε την επίσκεψη με το ρωμαϊκό θέατρο.
Συνεχίζουμε με παλιά πόλη το ονομαζόμενο Al Balad με την oriental αγορά αλλά και το δυτικό μοντέρνο Αμμάν.
Απογευματινή διαδρομή απόστασης 120 χλμ με πρώτη στάση στην Ajloun για να επισκεφτούμε τα περίφημα ερείπια του κάστρου της καταλήγοντας στην Πομπηία της Μέσης Ανατολής την Jerash. Γέρασα το ελληνικό της όνομα και ήταν η σπουδαιότερη αρχαία πόλη στην Δεκαπολη της Κοίλης Συρίας. Δεσπόζουν η πύλη του Αδριανού ο Ναός της Αρτέμιδος και η Οβάλ πλατεία. Τέλος ημέρας με βραδινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας στο Αμμαν .
3 ημέρα
Η μέρα μας ξεκινά με αναχώρηση μετά το πρωινό για το κάστρο της Ajloun που χτίσθηκε το 1184 από στρατηγό του σουλτάνου Saladin.Το κάστρο έλεγχε την κίνηση στο πέρασμα μεταξύ Δαμασκό και Αίγυπτο. Συνεχίζουμε για τον Ιορδάνη ποταμό και το σημείο βάπτισης του Ιησού Χριστού μας και τέλος με το χαμηλότερο σημείο της γη αυτό των 400 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας την Νεκρά θάλασσα. Το κολύμπι εκεί είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Διανυκτέρευση στην Νεκρά θάλασσα.
4 ημέρα
Αναχώρηση μετά το πρωινό με προορισμό την Μανταμπα .Γνωστή για τα μωσαϊκά της βυζαντινής περιόδου όπου θα επισκεφτούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Άγιου Γεώργιου. Συνεχίζουμε για Όρος Nebo εκεί που κατέληξε ο Μωυσής και κάστρο Kerak το κάστρο των σταυροφόρων . Συνεχίζουμε την μέρα μας με περιήγηση στην κοιλάδα με τους Βεδουίνους οδηγούς μας και μέσα από μια δίωρη βόλτα με τα διαμορφωμένα οχήματα θα εξερευνήσουμε τις καφέ και κόκκινες ομορφιές της ερήμου. Διανυκτέρευσης στο Wadi Rum την ερημική πεδιάδα. Τέλος ημέρας –ελεύθερος χρόνος
5 ημέρα
Ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη σε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου την Πέτρα. Η λαξευμένη πόλη μέσα στον βράχο ήταν η αρχαία μητρόπολη των Ναβαταίων με κορυφαίο αξιοθέατο το θησαυροφυλάκιο της αλλά όχι και το μοναδικό. Μια μοναδική εμπειρία ζωής που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια τουριστικού θαυμασμού. Διανυκτέρευση στο Αμμαν.
6 ημέρα
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για απ’ ευθείας πτήση επιστροφής στην Αθήνα και τελικά στην πόλη μας.

Λεπτομέρειες

Τιμή πακέτου 1200 ευρω.
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
1,Αεροπορικα εισιτήρια της royal Jordanian airline για απευθείας πτήσεις Αθήνα-Αμμάν14/10/2022 14:00-15:40) και Αμμάν- Αθήνα(19/10/22 10:30-12:15).
2.Οδικη μεταφορά με πούλμαν Πάτρα-Αθήνα (Ελευθέριος Βενιζέλος)και επιστροφή Αθήνα (Ελευθέριος Βενιζέλος) - Πάτρα
3.Όλες οι παραπάνω οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενο
 πούλμαν στην Ιορδανία
4.Διαμονή σε 4 αστέρων ξενοδοχεία και super de luxe στην Wadi Rum
5.Πρωινά και βραδινά γεύματα
6.Ελληνόφωνος ξεναγός
7.Εξοδα έκδοσης visa
8.Συντομη βόλτα με άλογα στην Πέτρα κατόπιν ζήτησης
9. Δυο ώρες jeep tour στο Wadi rum
10.Ασφαλεια αστικής κ επαγγελματικής ευθύνης
11,Ολες οι είσοδοι σε αρχαιολογικά μουσεία και χώρους.
12.Συνοδός του γραφείου
13.Ταξιωδιτική ασφάλεια που καλύπτει Covid-19
Δεν περιλαμβάνεται:
1.Τα βραδινά θεάματα και διασκεδάσεις του ελεύθερου χρόνου μας (το κόστος κατόπιν συνεννόησης.
2. Επιπλέον επιβάρυνση για χρήση μονόκλινου δωματίου.

Με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών και της φιλοξενίας κατέχουμε κυρίαρχη θέση στην ταξιδιωτική αγορά της πόλης και προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας στην Kavallieratos Tours θα βρείτε τα πιο ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Άλλες Εκδρομές: