5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΡΗΤΗ

5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΡΗΤΗ

Τοποθεσία

ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Ημερομηνία:
21/06/2023
Τιμή
290€

Αναχωρήσεις: 21-25/6 ,  21-25/7  &  15-19/9

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 15:30 μ.μ. με μία στάση για καφέ στην Κόρινθο.  Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί για Χανιά στις 21.00 μ.μ.  Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στα Χανιά το πρωί στις 06.00 π.μ. Θα πάρουμε το καφεδάκι μας με το χάραμα στο κρητικό νησί. Πρώτη επίσκεψη στον Τάφο των Βενιζέλων.  Οι τάφοι των Βενιζέλων είναι τοποθεσία και αξιοθέατο δίπλα από την ιστορική εκκλησία του Προφήτη Ηλία  όπου βρίσκονται οι τάφοι του  Έλληνα πολιτικού και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε για μικρά διαστήματα πρωθυπουργός της Ελλάδας στα μέσα του 20ού αιώνα. Το πάρκο όπου βρίσκονται οι τάφοι είναι ειδυλλιακό με πευκόδασος και πανοραμική θέα προς την πόλη των Χανίων, κάτι που το κατατάσσει σε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Ι. Μονή Αρκαδίου. Η Μονή χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από την επίδραση της Αναγέννησης. Αυτή η επιρροή είναι ορατή στην αρχιτεκτονική, η οποία αναμειγνύει τόσο ρωμαϊκά όσο και μπαρόκ στοιχεία. Ήδη από τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν χώρος επιστήμης και τέχνης και διέθετε σχολείο και πλούσια βιβλιοθήκη. Σε ένα οροπέδιο, το μοναστήρι είναι καλά οχυρωμένο και περιβάλλεται από ένα χοντρό και ψηλό τείχος. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ρέθυμνο, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για επίσκεψη στους Αρχαιολογικούς Χώρους Κνωσού. Στο ανάκτορο της Κνωσού έχουν γίνει ευρείας έκτασης αναστηλώσεις από τον αρχαιολόγο Sir Arthur Evans. Είναι πολυώροφο και καλύπτει έκταση 20.000 τ.μ. Εντύπωση προκαλούν η ποικιλία των δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις και οι τοιχογραφίες που κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους. Τις υψηλές τεχνικές γνώσεις των Μινωϊτών επιβεβαιώνουν πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις, όπως οι φωταγωγοί και τα πολύθυρα, καθώς και η χρήση δοκαριών για ενίσχυση της τοιχοποιίας. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του βασιλιά Μίνωα.  Μετά αναχώρηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Το μουσείο είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο θεωρείται το κατ’ εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού. Συνεχίζουμε για το Θαλασσόκοσμο. To Cretaquarium – Θαλασσόκοσμος βρίσκεται σε μια τοποθεσία που αποτελεί ένα μοναδικό πάρκο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής το οποίο σκοπό έχει να προωθεί και να διαχέει την γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον. Αναχώρηση για Χερσόνησο. Η Χερσόνησος, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρητικά παραθαλάσσια θέρετρα όπου θα παραμείνουμε για βόλτα, μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας, τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για επισκέψεις στον  Άγιο Νικόλαο – Ελούντα – Σπιναλόγκα. Η Ελούντα πρόκειται για ένα παγκοσμίως γνωστό, παραθαλάσσιο δημοφιλή, τουριστικό προορισμό και θέρετρο. Απέναντί της και βορειότερα, στην είσοδο του κόλπου, βρίσκεται το μικρό νησί της Σπιναλόγκας, όπου από το 1905 μέχρι το 1958 ζούσαν απομονωμένοι οι λεπροί της Κρήτης και της Ελλάδος γενικότερα. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο, και το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί στις 21.00 μ.μ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 5ηΗΜΕΡΑ

Άφιξη στον Πειραιά στις 06.00 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Πάτρα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Λεπτομέρειες

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ:     290,00   ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:                340,00   ΕΥΡΩ

   

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν Πολυτελείας Κλιματιζόμενο από Πάτρα – Κρήτη– Πάτρα.
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Sofia Hotel 3*** στην Αλικαρνασσό με πρωινό.
 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά – Χανιά & Ηράκλειο – Πειραιά. σε τουριστική θέση.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάση προγράμματος.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Είσοδοι στα μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Φόρος διαμονής.
   

      ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ  ΚΑΜΠΙΝΕΣ:

 ΑΒ2:  90 ΕΥΡΩ  //  ΑΒ4:   55 ΕΥΡΩ  

   

Σημείωση:

 • Οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι προαιρετικές και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.  Το πρόγραμμα δύναται να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
 • Σε τυχόν αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα υπάρχει αναπροσαρμογή στη τιμή.

Με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών και της φιλοξενίας κατέχουμε κυρίαρχη θέση στην ταξιδιωτική αγορά της πόλης και προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας στην Kavallieratos Tours θα βρείτε τα πιο ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Άλλες Εκδρομές:

1ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΓΙΝΑ

  Πρόγραμμα Εκδρομής Αναχώρηση από το γραφείο μας 04: 00 π. μ. για Πειραιά. Μεσώ Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Στάση στην Κόρινθο για καφέ.